Vrijwel ieder bedrijf produceert afval en dat moet natuurlijk allemaal verdwijnen want anders word het snel een puinhoop op de werkvloer en dat is niet fijn voor jou als leidinggevende of eigenaar maar al helemaal niet fijn voor je werknemers. Hier kan je meer informatie vinden over wat bedrijven met bedrijfsafval kunnen doen. 

Recycle zoveel mogelijk materialen

Als je een bedrijf hebt die veel met metalen werkt dan blijft er natuurlijk vaak afval over. Metalen kosten geld en daarom is het belangrijk voor het balans van een onderneming en het milieu dat metalen gerecycled worden. Voor het verzamelen van metalen zoals kopers, ijzer en aluminium kan een onderneming geld krijgen van het bedrijf die de metalen komt ophalen en gaat recyclen. Het is niet alleen mogelijk om metalen te laten recyclen maar ook materialen zoals hout en papier zijn erg gewild. Zo draagt je onderneming ook een beetje bij aan het milieu en hoeven er minder grondstoffen uit onze kostbare boden gewonnen te worden. 

Verzamel chemisch bedrijfsafval op de juiste manier 

Chemische bedrijfsafval kan zeer schadelijk zijn voor mens en dier maar ook voor het milieu. Het is daarom belangrijk dat chemisch afval op een correcte manier wordt opgeslagen totdat een verwerker de chemicaliën komt ophalen. Dit kan je het beste doen door een opslagcontainer in een aparte hoek te zetten waar alleen bevoegde mensen mogen komen. Het is ook belangrijk dat je personeel getraind is om met chemisch afval om te gaan. Er kunnen namelijk dampen vanaf komen die zeer schadelijk kunnen zijn en sommige stoffen mogen namelijk nooit bij elkaar opgeslagen worden want anders is er brandgevaar of explosiegevaar. 

 

Afval laten vernietigen

Afval dat niet gerecycled kan worden moet helaas vernietigd worden. Dit is erg slecht voor het milieu maar het moet helaas gebeuren omdat wij geen afval meer onder de grond stoppen en ook geen grote vuilnisbelten meer hebben. We willen natuurlijk ook niet dat het afval in de natuur belandt of op de werkvloer blijft liggen want dan word het heel snel een puinhoop. 

 

Bedrijfscontainers 

Elk bedrijf moet ervoor zorgen dat afval op de juiste manier opgeslagen word en dat het ook verwerkt word. Je kan dit als eigenaar of leidinggevende het beste doen door meerdere bedrijfscontainers aan te schaffen. Zo heb je namelijk voor elk soort materiaal of metaal een aparte bak zodat het verzamelen en recycler makkelijker gaat. Op de manier krijg je ook meer geld terug voor je ingezamelde materialen en metalen. 

 

Leave a comment