Ware liefde, dat is toch waar iedereen uiteindelijk naar op zoek is? En als je het dan gevonden hebt, wat is er dan mooier dan dit te bekronen met een huwelijk? Wat voor reden je ook hebt om met elkaar te trouwen, als je het primair doet vanuit liefde zit het goed. Maar er komt een hoop geregel bij kijken. In deze blog geef ik je hier wat tips voor. Lees je mee?

Het beeld voor ogen

Om te weten wat je moet regelen, moet je een bepaald beeld voor ogen hebben. Maak daarom een moodboard, bijvoorbeeld op Pinterest. Daar kan je zoeken naar bruiloften en alle plaatjes die je aanspreken verzamelen. Zo bouw je geleidelijk een beeld op. Misschien kom je er wel achter dat je voor een door de natuur geïnspireerde trouwerij wilt gaan of juist voor een 60’s thema op jullie grote dag. Aan de hand daarvan kan je een checklist maken met wat je dus moet boeken, kopen etc.

Het budget en de prioriteiten

Voor je daarmee begint, is het aan te raden om een budget vast te stellen. Bruiloften kunnen namelijk behoorlijk prijzig zijn. En wij weten ook wel, aan liefde hangt geen prijskaartje maar wel aan een trouwerij. Je wilt dus wellicht ook beginnen met de prioriteiten zoals het uitkiezen van een locatie, band en trouwpak of trouwjurk. Willen jullie de outfits op elkaar afstemmen of kies je beide, los van elkaar een pak en jurk en zien jullie op de dag zelf wel wat de ander heeft uitgekozen? Allemaal keuzes.

Kies een taak

Daarna is het gewoon je checklist afwerken. Je hoeft niet bovenaan te beginnen. Let erop dat sommige dingen vroeg van tevoren geregeld moeten worden, doe die dus eerst. Maar daarna maakt het niet zoveel meer uit. Dan ga je gewoon van ding naar ding en zo stel je over de tijd heen je bruiloft samen. Je kan dit ook met je partner of een planner doen, dit scheelt werk en stress

Daar komt de bruid…

Op de dag zelf wil je namelijk kunnen ontspannen. Dat is ook waarom het aan te raden is om genoeg tijd te nemen voor het plannen. Daardoor verdeel je het werk. Op de dag zelf kun je de regie ook meer uit handen geven, ondanks dat dit lastig kan zijn. De regie draag je dan meestal over aan de professionele planner of de getuigen. Zo zie je zelf ook nog wat van de feestdag!

Leave a comment