Veel mensen werken vijf dagen in de week. Tegenwoordig wordt het ook steeds normaler om vier dagen te werken en afhankelijk van het soort werk dat je doet, kunnen je uren ook heel bijzonder ingedeeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan dagen in de continudienst. Hoe dan ook, je spendeert er dus een hoop tijd. Dan wil je het wel naar je zin hebben, en het moet bovenal veilig zijn. In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Wat voor werk je ook doet

Want het maakt niet uit wat voor werk je precies doet, of je nu met giftige stoffen werkt of achter het bureau op een kantoor zit, jouw werkomgeving moet er wel op ingesteld zijn dat deze de veiligheid van werknemers kan garanderen. Dit heeft niet alleen te maken met de ruimte zelf maar ook met de gedragsregels bijvoorbeeld en in sommige gevallen ook met de kleding.

Wie is verantwoordelijk

Toch kan er iets verkeerd gaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat gezegde is een cliché maar helaas wel eentje die waar blijkt te zijn. Mocht er een ongeluk op de werkvloer voorkomen dan is dit in bijna alle gevallen de verantwoordelijkheid van de werkgever aangezien deze aansprakelijkheid is voor de veiligheid tijdens jouw uren. Zelfs als je voor je werk ergens anders bent dan op je vaste post, geldt dit.

Alles op orde

Dus het is wel de bedoeling dat er regelmatig een check gedaan wordt. Is alles nog zoals het moet zijn? Zijn er bepaalde elementen gedateerd? En hoe kan de veiligheid op de werkvloer geoptimaliseerd worden. Dat is de verantwoordelijkheid van de werkgever maar als werknemer kan het geen kwaad om hier zelf ook op te letten.

In het ergste geval

Ben je zelf helaas het slachtoffer geworden van een ongeluk? Dan kan het zomaar zijn dat je hier letsel aan hebt overgehouden en dat je vergoed wilt worden voor de door jou opgelopen schade. Een letselschade advocaat kan je hier bij helpen, deze kan beroep doen op de werkgeversaansprakelijkheid bijvoorbeeld.

Over Brugman

Een letselschade advocaat Utrecht vind je bij het bedrijf Brugman Advocaten. Deze mensen zijn gespecialiseerd in het bieden van juridische hulp in het geval van letselschade. Het is het dus zeker waard om met hen in gesprek te gaan en te bespreken wat jij wilt en wat er voor jou kan. Hopelijk kan je deze nare gebeurtenis dan snel achter je laten en met plezier naar je werk gaan.

Leave a comment