Het meest Hollandse vervoersmiddel is toch wel de fiets. En aangezien we allemaal ons steentje bij moeten dragen als het gaat om het milieu, kunnen we best wat vaker de fiets pakken in plaats van de auto om van A naar B te gaan. Fietsen heeft een hoop doelen en voordelen. In deze blog bespreek ik ze met je. Lees je mee?

Voor de sport

Veel mensen fietsen als sport. Denk hierbij aan mountainbiken of racefietsen. Hiervoor haal je een speciale fiets in huis waar je vervolgens mee op pad gaat. Vind jij fietsen nu leuk en ben je op zoek naar een manier van bewegen waar je plezier in hebt. Dan is dit misschien wel de sport voor jou. Ook als je ‘gewoon’ gaat fietsen kom je lekker in beweging, een voordeel dat je niet hebt met de auto. En niet alleen dat je haalt ook gelijk een frisse neus!

Op alle afstanden

In Nederland valt vrijwel alles aan te fietsen. Goed, veel plekken zijn een uitdaging. Bijvoorbeeld als je van Rotterdam naar Groningen wilt fietsen, maar zelfs dat kan prima als je er de tijd voor neemt en de trip als kleine fietsvakantie inricht. Maar in de steden zelf is ook alles altijd wel aan te fietsen. En omdat de fiets zo wendbaar is, zorgt dat ervoor dat de fiets het fijnste vervoersmiddel is voor de korte afstanden.

Haal een boodschap…

Je kan ermee even op en neer naar de supermarkt zonder dat je hoeft te zoeken naar een parkeerplek of überhaupt parkeerkosten hoeft te betalen. Sowieso scheelt de fiets veel qua geld. Zo hoef je geen benzine te betalen, dat geld kan je dus weer in je zak steken. Vervolgens laat je de boodschappen gewoon in de fietstassen en je kunt weer op pad. Goed, als je voor een feestje een paar kratjes bier wilt halen, wordt het wat lastiger maar daar is ook weer een oplossing voor te vinden.

Of zet de kinderen af

Dat is namelijk de bakfiets. Daar passen die kratten én de boodschappen wel in. Maar de bakfiets is ook uiterst geschikt als vervoersmiddel voor het hele gezin. Laadt de kinderen in en rij ze naar school, de sportles of vriendjes en vriendinnetjes. Onderweg zingen jullie een liedje en jij hebt je dagelijkse beweging er meteen opzitten en iedereen heeft een frisse neus.

Zoveel voordelen en doelen heeft die fiets dus. Tijd om zelf ook weer op de trappers te stappen!

Leave a comment