Al 2 jaar zitten we thuis en zit de wereld op slot maar eindelijk beginnen de maatregelen, niet alleen in Nederland, te versoepelen. Dus gaan we weer op pad, zowel in het buitenland als in eigen land. Dus het is weer tijd voor een roadtrip. Maar waar beginnen we met plannen? Ik vertel het je in deze blog, van de route tot de inpaklijst. Lees je mee?

Waar gaat de reis naartoe

Heb je al een bestemming of weet je nog niet waar je naartoe wilt rijden? Zoek zodra je dat weet, de mooiste route uit. Die mag best wat langer duren, als je er daardoor meer van kan genieten. Zo zijn de ritten die de snelwegen vermijden, vaak mooier maar doe je wel langer over de reis. Kijk voor vertrek hoe je de route zo interessant kan inrichten, effectief of juist niet.

Alles ingepakt

Alle spullen moeten voor de reis ingepakt worden, in koffers maar ook in de auto. Zorg dat je de tas met kleding en dergelijken achterin legt maar dat je de tas met snacks en entertainment dichtbij hebt, zodat je daar ten alle tijden iets uit kan pakken. Soms is het even puzzelen maar door de auto ‘handig’ in te richten, maak je de reis leuker en makkelijker

Voor de bestuurder en de bijrijder

Het is belangrijk dat je als bestuurder prettig zit. Zorg dat er niet te veel afleiding is maar een beetje entertainment mag wel. Zo kun je naar een podcast luisteren of een muziekje. Als bijrijder is het natuurlijk vrijer, kijk uit dat je geen last krijgt van wagenziekte als je leest of een film kijkt tijdens de rit. En houd elkaar vooral in de gaten, neem voldoende pauzes om naar het toilet te gaan, wat te eten en te drinken en de benen te strekken.

Een eigen wagen

Uiteraard kan dit allemaal pas plaatsvinden als je een auto hebt. Tegenwoordig kan je veel auto’s tijdelijk huren maar een eigen exemplaar is het prettigste. Maar dat is een grote aankoop en soms kan je beter een auto leasen. Zo heb je toch je eigen auto maar hoef je niet in een keer het bedrag neer te leggen. Ook als je voor je werk veel met de auto moet reizen, kan je zakelijk leasen namelijk met een financial lease contract. Dan is de roadtrip misschien minder ingericht op het plezier maar veel van deze tips passen nog steeds om het zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Leave a comment