Je hebt een eigen huis en die ruimte heb je natuurlijk helemaal naar jouw wens en smaak ingericht. Maar als je naar buiten kijkt staan daar allemaal dode planten en onkruid een partij treurig te wezen in de tuin. Snel doe je het rolgordijn weer omlaag, dat beeld past niet bij jouw interieur. Maar die gedachtegang is hartstikke zonde! De tuin hoort ook bij jouw huis, dus tijd om hem aan te pakken. Lees je mee?

Voor welke stijl ga je?

Ook voor je tuin kun je een inrichtingsstijl uit kiezen. Misschien ga jij voor iets landelijks of juist een hele moderne inrichting? De kans is groot dat je iets kiest dat ook bij je interieur past. Zo maak je van de tuin een soort extra kamer in de buitenlucht. Via een moodboard kan je een beeld samenstellen en aan de hand daarvan kan je aankopen doen.

Wat is het doel van je tuin?

Niet iedereen gebruikt zijn of haar tuin voor hetzelfde en als je beperkte ruimte hebt, moet je keuzes maken. Wil jij juist je eigen groente telen? Dan heb je misschien niet de ruimte voor een grote schuur om in te klussen. Of misschien vind jij het juist belangrijk dat je gewoon een plekje hebt in de natuur om te ontspannen in een loungeset.

Ruimte voor allerlei activiteiten

Maar je kan het natuurlijk ook combineren als je de ruimte wel hebt. Dan moet je een indeling maken van de tuin zodat de boel een beetje overzichtelijk blijft en het inrichten makkelijker gaat. Daarnaast is het ook gewoon onhandig als jouw moestuin dwars onder je loungebank tuin doorloopt.

Houd het goed bij

Veel tuinen zien er niet mooi uit omdat ze niet goed zijn bijgehouden. Dat is zonde. Zelfs als je nu de boel helemaal aanpakt en opknapt, zal jouw tuin er binnen de kortste keren weren verslonst bijstaan als je het niet bijhoudt, zeker nu de lente is aangebroken. Dus hup, de tuin in en de handen uit de mouwen zo nu en dan.

Geniet er extra van

Dan zal je zien dat je ook steeds meer tijd in je tuin gaat doorbrengen, want van al dat harde werk wil je natuurlijk ook genieten. Wellicht eet jij straks de groenten uit eigen tuin of kan je in het zonnetje genieten in de fijne loungeset. Zo hoort jouw tuin ineens toch bij je huis en heb je er eentje om trots op te zijn.

Leave a comment