We hebben allemaal wel eens gedacht: als ik dat maar had gehad. Iets wat we heel graag willen maar simpelweg niet kunnen betalen. Het valt toe te passen op zoveel dingen. Of het nou een vakantie is of een auto. Het is niet prettig om iets niet aan te kunnen schaffen terwijl je er al zolang naar uitkijkt. De voornaamste reden voor iets niet aan kunnen schaffen heeft vooral te maken met de grootte van het bedrag. Voor sommige mensen is het niet mogelijk om een groot bedrag af te rekenen in één keer. Maar tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden en manieren om toch bij je doel te kunnen komen. Hier wordt kort op een rijtje gezet hoe je die motor toch aan kan schaffen, zonder het hele bedrag op je spaarrekening te hebben hoeven staan.

Financieren

Sinds een tijd is het mogelijk om een lening te krijgen voor iets dat je aan wilt schaffen. Motor financieren geeft iemand te ruimte een motor te kunnen betalen zonder daar eerst heel lang voor gespaard te hebben. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je het kan betalen. Dat wilt zeggen dat je een lening kan af betalen. Dit is ook de voorwaarde bij zonnepanelen financieren. Het voordeel van zonnepanelen is dat de lening eigenlijk een investering is in je eigen portemonnee omdat het de bedoeling is dat je op lange termijn minder gaat betalen aan energie. Hierdoor blijft er geld over en van dat geld kun je de lening afbetalen. In ieder geval geeft de financiering je de ruimte die je nodig hebt om gewoon te kunnen blijven genieten.

Gespreid betalen

Wat ook steeds meer mogelijk is, is de optie om gespreid te betalen. Bij veel aankopen betaal je dan een bepaald bedrag per maand. Dit is ook een lening, maar net anders omdat je geen geld leent om iets te kopen, maar het product eigenlijk leent tot het is afbetaald. Dit kan heel fijn zijn, al is het ook risicovol omdat wanneer niet lukt om af te betalen, je het bedrag vaak in één keer moet overmaken. Bij financieren is die regeling vriendelijker. Als je kiest voor gespreid betalen verdient het bedrijf ook veel aan je als je het niet kan betalen en extra moet neerleggen omdat je de afspraak niet nakomt. Financiering is wat dat betreft voor grotere bedragen een betere optie, gespreid betalen voor kleinere betalingen. In beide gevallen geldt natuurlijk dat het gaat over geld lenen, het is belangrijk om daarbij stil te staan voordat je overgaat naar een aankoop.

Leave a comment