Als je een eigen bedrijf hebt, dan zul je ook de boekhouding van je bedrijf moeten doen. Dat heeft ermee te maken dat de Nederlandse Belastingdienst graag wilt weten of je wel voldoende belasting betaald. Daarnaast is het voor jezelf ook belangrijk om te boekhouden, want alleen door het boekhouden kun je weten hoe je bedrijf er financieel voor staat. Veel ondernemers vinden het boekhouden erg vervelend en dat is natuurlijk goed te begrijpen. Gelukkig valt een groot gedeelte van de boekhouding te automatiseren. Wil je weten hoe? Lees dan dit handige artikel. 

 

Maak gebruik van software

Een van de manieren waarmee je bepaalde onderdelen van de boekhouding kunt automatiseren, is door gebruik te maken van voldoende software. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan software die bestellingen of betaalde lonen automatisch verwerkt in de boekhouding. Veel bedrijven schaffen hiervoor accountancy software aan, want dit is een van de weinige soorten software die hiervoor geschikt is. Helaas komt het wel eens voor dat er geen koppelingen voor bepaalde systemen verkrijgbaar zijn. Je zult dan een koppeling op maat moeten laten maken. 

 

Het verwerken van de uren

Wat ook een belangrijk onderdeel is van het boekhouden, is het verwerken van de uren die je werknemers hebben gewerkt, maar ook het verwerken van de administratie die bij het uitbetalen van de salarissen komt kijken. Veel bedrijven hebben naar automatiseringssoftware ook een systeem waarmee de uren geregistreerd worden. Na de urenregistratie wordt dit automatisch verwerkt in de boekhouding. Wat ook een groot voordeel is van zulke systemen, is dat je via deze systemen een online rooster maken kan. Houd er wel rekening mee dat het soms niet mogelijk is om zulke systemen te koppelen aan software. Dat heeft er vaak mee te maken dat er koppelingen gemaakt moeten worden om deze systemen te kunnen koppelen. 

 

Een boekhouder in dienst nemen

Als je het boekhouden ook vervelend vind en liever zelf niet wilt gaan doen, is het altijd aan te raden om een boekhouder in dienst te nemen. Een boekhouder vind het boekhouden wel leuk en kent ook alle fiscale regels en wetten. Hierdoor is het dus goed mogelijk dat je zelfs geld verdiend aan een boekhouder. Houd er wel rekening mee dat je voor groot boekhoudingen of boekhoudingen van een B.V altijd een accountant moet inschakelen. Dat heeft ermee te maken dat een accountant de enige persoon is die voor zulke bedrijven de boekhouding mag gaan doen. 

Leave a comment