Of je nu weekend viert op zaterdag en zondag of op andere dagen, het weekend is ervoor bedoelt om een beetje bij te komen en op te laden. Maar dat vinden we soms lastig om te doen. Want hoe ga je om met het idee dat er altijd wat staat te gebeuren of moet gebeuren? In deze blog vertel ik je hoe zo’n ultieme ontspan-dag eruit kan zien? Lees je mee?

Geen of een late wekker

Wakker worden met een wekker is in principe heel logisch als je dingen te doen hebt, maar het werkt heel ontspannend om op een natuurlijke manier wakker te worden. Zo wordt onze slaap niet onderbroken en worden we ook niet met een hard geluid wakker of een gevoel om te moeten haasten. Ben je bang dat je een gat in de dag slaapt en wil je dat niet? Zet dan een hele late wekker. Zo kan je je nog een paar keer omdraaien en sta je toch op een bepaald moment met een goed gevoel op.

Tijd voor het ochtendritueel

Een rustig ochtendritueel zorgt ervoor dat we goed opstaan en aan de dag kunnen beginnen, maak een lekker ontbijtje en zet wat rustige muziek op. Door de tijd te nemen voor deze handelingen, voelen we ons ook kalmer. We zijn bewuster bezig met onze acties gedurende de dag.

Goed gekleed de dag door

Ook voelen we ons beter als we ons goed aankleden. Maar op een ontspan-dag heb je daar niet altijd evenveel zin in. Tijd dus om een mooie pyjama heren te scoren. Zo zie je er alsnog goed gekleed uit en ben je lekker comfortabel. Daarnaast is er niks mis mee om van tijd tot tijd een dag in een heerlijke pyjama door te brengen. Dan voel je ook echt dat er vandaag niks hoeft en dat alles mag!

Doe wat jou ontspant

Hoe je dag invult is uiteraard aan jou. Is er een hobby projectje wat je al een poos wilt doen en waar je maar niet aan toe komt? Misschien is het vandaag de dag om daar een beginnetje aan te maken. Of plof je liever op de bank en lees je een boek tot de zon ondergaat. Op deze dag hoef je niet productief te zijn en mag je juist lekker niksen. Dat is het fijne aan het weekend en dat moeten we goed onthouden, want af en toe lijkt het alsof we het een beetje vergeten zijn.

Leave a comment