Nanouk van 't Riet

Nanouke van 't Riet
Directeur Service & Operations bij NS en begon in 1999 een ORMIT-Traineeship
 

“Al tijdens mijn studie sociologie en enkele nevenactiviteiten, zoals een bestuursjaar voor de studievereniging en ambassadeurschap voor de universiteit, kwam ik er steeds meer achter dat ik het bedrijfsleven in wilde.

Ik heb leiderschapskwaliteiten, maar de kans dat ik bij een grote partij binnen zou komen met alleen mijn studie was niet zo groot.

Een traineeship bij ORMIT bood uitkomst. Ook omdat ik daarmee bij verschillende bedrijven binnen kon kijken”, vertelt Nanouke.

High potentials

Destijds kwam Van ’t Riet terecht in wat nu een Multicompany Programma heet. In die tijd combineert ze werk met opleiding om uiteindelijk bij drie bedrijven terecht te komen, waaronder KLM en NS waar ze op respectievelijk de ict-afdeling en in werving en selectie werkt. Eens in de twee weken is er een opleidingsdag met een vaste groep peers –of high potentials- en zijn er trainingen in bijvoorbeeld teamcoaching en timemanagement.

Veel geleerd

“Ik heb heel veel geleerd tijdens mijn traineeship. In het eerste deel kreeg ik vooral inzicht in mijn eigen kwaliteiten. Ik hoorde bijvoorbeeld dat ik inspirerend ben, iets wat ik me eigenlijk zelf niet zo goed realiseerde, en dat komt wel van pas bij leiderschap.Verder beschik ik over een groot empathisch vermogen. Daarentegen liep ik ook tegen mijn beperkingen aan en leerde ik zakelijker te zijn en dingen niet persoonlijk op te vatten.”

Droombaan

Bij haar derde opdrachtgever, de NS, blijft Van ’t Riet hangen. Ze is projectleider van een wervingscampagne als ze dé baan tegenkomt. “Die van productiemanager, waarin je leiding geeft aan een grote groep machinisten en conducteurs.

Een pittige job en het was hard werken en lobbyen om ‘m te krijgen. Datzelfde geldt trouwens voor de functie daarna en voor mijn huidige. Gelukkig heb ik in mijn traineeship geleerd om het beste uit mezelf te halen.”