Liesbeth Kronshorst

Liesbeth Kronshorst
Directeur van Adviestalent

Wat goede adviezen en tips vooraf zijn natuurlijk nooit weg. Liesbeth Kronshorst vertelt hoe je traineeship een succes wordt.

“Met de recessie achter de rug hebben veel bedrijven een “inhaalvraag”. Ze staan te springen om jonge mensen. Deels vanwege vergrijzing. Maar ook omdat de alsmaar veranderende wereld veel vraagt van hun flexibiliteit en de jongere doelgroep vaak over een frisse blik beschikt.

Het roept bij werkgevers steeds meer de vraag op hoe ze aantrekkelijk kunnen zijn. Traineeships zijn daarvoor een goed middel. Het aanbod neemt dan ook een vlucht en speelt in op behoeften die leven onder het huidige, aanstormende talent.

“Voldoende ontwikkelingsmogelijkheden” en “de kans om een zinvolle bijdrage te leveren aan de wereld” zijn, in tegenstelling tot geld, veelgehoorde eisen die mensen aan een baan stellen.

Het voordeel van een traineeship is dan ook de kans op zelfontwikkeling, waarmee je een stevig fundament legt voor je toekomstige carrière. Of het nu om een interne of externe betrekking gaat.”

Weet waar je in stapt

“De omstandigheden zijn dus goed. Maar wat is nu eigenlijk belangrijk bij de keuze voor een traineeship? Het begint ermee dat je goed weet waar je precies in stapt. Vooraf moet helder zijn of een traineeship binnen één organisatie je wens is, of dat ervaring bij verschillende bedrijven beter past.

Belangrijk is ook de “smaak” van een traineeship; het maakt nogal wat uit of het is geënt op managementrollen, ICT en techniek of juist op functies zoals adviseur en projectmanager. Voor wie nog niet precies weet wat hij wil is dat best ingewikkeld.

Maar een beetje realisme is ook wel weer op zijn plaats. Je bent jong en hebt de tijd, dus is het helemaal niet erg als een bepaalde functie niet meteen die droombaan is. Verken je kansen al doende.”

Wat zijn je kansen?

“Dat neemt niet weg dat je je natuurlijk wel zo goed mogelijk kunt voorbereiden. Hoewel jong talent vrijheid en autonomie belangrijke waarden vindt, zijn kaders en structuur ook nodig. Stel daarom de vraag hoe goed je wordt begeleid in je leerdoelen. Probeer ook na te gaan wat het traineeship je concreet oplevert.

Inventariseer vooraf dus goed wat je kansen zijn in het bedrijf in de periode erna.

Een traineeship kan tegenvallen wanneer het einde ervan betekent dat je een beetje wegzakt in de massa. Inventariseer vooraf dus goed –tijdens een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld- wat je kansen zijn in het bedrijf in de periode erna. Andere te stellen vragen zijn welke opdrachten je gaat uitvoeren, of je op één afdeling blijft werken of op meerdere, en of er gelegenheid is om mee te denken.

Of de organisatie ook netwerken heeft en bijbehorende bijeenkomsten, is eveneens een zinvolle vraag. Daarmee is de vakkennis bij te spijkeren en is er gelegenheid nieuwe mensen te leren kennen en je blik te verbreden.”

Eigen kracht

“Een succesvol traineeship maak je natuurlijk ook zelf. Ga daarbij vooral uit van je eigen kracht. De huidige generatie is uitstekend in staat om informatie snel te verwerken en heeft het bedrijfsleven veel te bieden. Juist als je jong bent mag je verbaasd zijn en álles vragen. Het mooie is dat veel jonge mensen ontzettend ondernemend zijn. Mijn advies is om dat te koesteren en te gebruiken.

Ik zie mensen te vaak denken dat ze in een traineeship alles goed moeten doen, met het resultaat dat ze meegaan in het maken van resultaten en het conformeren aan systemen. Zónde. En: realiseer je dat het uiteindelijk gewoon werk is. Er zitten nu eenmaal wel eens klussen bij die minder leuk zijn. Dat is part of life.”

Gewoon beginnen

“Na een goede voorbereiding moet je eigenlijk vooral gewoon beginnen. Pak die jaren, ze zijn gaaf. Staar je ook weer niet blind op de perfecte match en weet dat je flexibel bent. Wie zich blijft ontwikkelen, komt nooit ergens vast te zitten. Blijf bewegen en blijf nieuwsgierig.

Je krijgt ontzettend veel kansen en leert heel veel in korte tijd. En een mooie bijkomstigheid: je trekt met andere trainees op. Het is best bijzonder dat je de opstart van je werkzame leven samen beleeft.”