Clichés

Werken bij een gemeente is niet het eerste wat er in je opkomt als je nadenkt over je droombaan. Toch zul je je mening daarover moeten bijstellen. Dagelijks zitvlees kweken als ambtenaar, hiërarchie, een baan voor het leven, vanzelf promotie maken zonder hard te moeten werken, stoffig.

Het zijn allemaal clichés en vooroordelen die heel ver af staan van de werkelijkheid. Gemeenten zijn tegenwoordig gewilde werkgevers die qua innovatie en ontwikkeling met gemak wedijveren met het bedrijfsleven. Een nieuwe ontwikkeling zijn de traineeships bij gemeenten. Een traineeship is het begin van een glanzende carrière.

Acht redenen om een traineeship bij de gemeente te overwegen

Werken bij een gemeente is een echte uitdaging en wel om de volgende redenen:

Reden 1

Gemeenten zijn veelomvattende organisaties met vele vakgebieden en een breed scala aan maatschappelijke vraagstukken.

Reden 2

Je krijgt enorm veel verantwoordelijkheid, moet vaak vele ballen in de lucht houden en natuurlijk resultaten behalen.

Reden 3

Je levert een directe bijdrage waar inwoners, bedrijven en instellingen ook echts iets van merken.

Reden 4

Je wordt uitgedaagd om maatschappelijke vraagstukken te vertalen naar praktische en duurzame oplossingen.

Reden 5

Je werkt samen met veel verschillende partijen. Dit vraagt iets van je communicatieve vaardigheden en samenwerking skills want je gaat samen met je teamleden voor het resultaat.

Reden 6

Je bent verantwoordelijk voor de besteding van het geld van de inwoners (belastinggeld) dat vraagt om integriteit en eerlijkheid en om het afwegen van belangen.

Reden 7

Je moet je snel kunnen aanpassen want elke vier jaar kan het politieke klimaat veranderen en er zijn veel uiteenlopende belangen die regelmatig botsen.

Reden 8

Een snellere wereld vraagt steeds snellere dienstverlening. Dat betekent minder regels en denken in oplossingen zodat producten en diensten beter aansluiten op de behoeften.

Praktijk

Benieuwd hoe dat in de praktijk gaat? We spraken gemeente Hollands Kroon over hun traineeships om jou wat meer inzicht te geven. Bij gemeente Hollands Kroon werk je in een zelfsturend team zonder manager en je hebt te maken met een minimum aan regels. Dus helemaal niet zoals we verwacht hadden.

Het kantoor is helemaal ingericht op ontmoeten en beleven en dat maakt het tot een inspirerende werkplek waar blijkbaar iedereen graag komt. Je krijgt alle kansen om je te ontwikkelen, mag zelf je tijd indelen. Het valt ook op dat er volledig mobiel, papierloos en digitaal wordt gewerkt.

Bekijk hieronder meer over een traineeship bij een gemeente

Wil jij ook het beste van jezelf geven en werken bij een inspirerende en innovatieve werkgever? Geef je dan nu nog op voor een traineeship bij de gemeente Hollands Kroon.