Ananda de Jong

Ananda Jong
Manager online Memory Group

Door zich voor een bezoek aan een carrièrebeurs aan te melden bij Match & Meet, worden kandidaten gekoppeld aan bedrijven waar ze bij passen. “We richten ons met deze tool op studenten, starters en Young Professionals; een groot deel van de bezoekers van onze beurzen”, legt Ananda Jong uit.

“Voor het bezoek aan een beurs maken ze een profiel aan waarbij ze veel informatie over zichzelf invullen - van werkervaring en studie tot interesses. Werkgevers met een stand op de beurs vullen op hun beurt in naar welke mensen ze op zoek zijn. Vervolgens worden beide partijen aan elkaar gekoppeld.”

Uitnodiging

Als er een match is, ontvangt de kandidaat een uitnodiging voor een gesprek op de beurs. Jong: “Die uitnodiging dient een kandidaat vervolgens te accepteren, pas dan is er een echte match.

”Beurs-ontmoetingen worden zo effectiever en efficiënter. Jong: “De tool is ontwikkeld vanuit de vraag hoe we werkzoekenden en werkgevers nog beter van dienst konden zijn. Voorheen kregen we van kandidaten vaak te horen dat ze het moeilijk vonden om te bepalen waar ze naartoe moesten op de beurs.

Het kan als werkzoekende lastig zijn om erachter te komen welke werkgever op zoek is naar jouw profiel. Match & Meet helpt om de juiste mensen en de juiste plek bij elkaar te brengen.”

Dieper gesprek

Afgelopen maart werd de online tool gelanceerd. Uit de eerste feedback blijkt dat gebruikers blij zijn met het resultaat. “Zowel exposanten en werkzoekenden zijn ontzettend tevreden”, vertelt Jong.

Het kan als werkzoende lastig zijn om erachter te komen welke werkgever op zoek is naar jouw profiel.

“Doordat er van tevoren al een ‘checklist’ is doorgenomen kunnen beide partijen op de beurs dieper met elkaar in gesprek gaan. Werkzoekenden die nog aan het begin van hun carrière staan zijn van mening dat het dankzij de tool makkelijker is het gesprek aan te gaan met potentiële nieuwe werkgevers.”

Meer effectieve selectie

In de toekomst zal Memory Group de tool nog verder uitbouwen. “We willen nog meer werkgevers en werkzoekenden aan elkaar koppelen. Match & Meet is een mooie manier om werving en selectie nog effectiever te maken. Beide partijen zijn op de beurs minder tijd kwijt aan gesprekken die misschien nergens toe leiden. In plaats daarvan komen de echt goede kandidaten terecht op een plek die heel erg goed bij ze past en vice versa.”