Heeft een gezin, plus een baan als front officemedewerker bij de gemeente Etten-Leur. Is ook nog gaan voor een Associate degree dan niet een beetje te veel van het goede? “Een hbo-opleiding leek me juist niet te overzien. Deze opleiding duurt gemiddeld maar twee jaar. Daarna kan ik altijd nog zien of ik doorleer. Momenteel studeer ik zo’n tien uur per week, als de kinderen op bed liggen”, zegt Yvonne Jorissen.

Ze koos voor de opleiding omwille van verdieping, en ook om sterker en zelfstandiger in haar werk te zijn. “Ik pas nu al het geleerde toe in mijn werk, zoals het doen van onderzoek. Met de Associate degree kan ik later eventueel ook gemakkelijker een andere functie krijgen.”

Aanvulling

Cindy van Gool is personeelsadviseur bij de gemeente Etten-Leur. Ze ziet wel voordelen in de Associate degree Publiekrecht. “Het biedt een aanvulling op het werk en de ontwikkeling van iemand zonder dat die lang vastzit aan een opleiding. En het levert natuurlijk ook een diploma op.” Ook zij meent dat de opgedane kennis een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling die iemand wil maken. “Het is een manier om beter beslagen ten ijs te komen.”