“Als je hier binnenloopt, denk je niet aan een bank. Alles is hier gericht op samenwerking en innovatie.” Een van Bas zijn taken is om talenten te binden aan de bank, van marketeers en bedrijfskundigen tot sterrenkundigen en gameontwikkelaars.

Talenten die mee willen werken aan het vernieuwen en verbeteren van de Customer Experience. Daar daar draait het bij ING om. Klantgedrag verandert sneller dan ooit en klanten hebben hoge verwachtingen.

Hier moet je als bedrijf razendsnel op kunnen inspelen en dat betekent continue innoveren. Daarbij groeit de concurrentie razendsnel door nieuwkomers op de markt, de ‘fintechs’. Voorop blijven lopen en je onderscheiden van de rest is dus noodzakelijk.

De enige manier waarop je dat doet, is door een onderscheidende klantervaring te bieden. Om dit doel te bereiken heeft ING twee jaar geleden een grote omslag gemaakt. Vliegenthart: “Als eerste bank zijn we ‘agile’ gaan werken. Net als Google, Netflix en Spotify.”

Agile houdt in dat teams van begin tot eind verantwoordelijk zijn voor de (door)ontwikkeling van een product of een dienst. In een team, een ‘squad’, werken allerlei disciplines samen die nodig zijn om de opdracht succesvol af te ronden.

Denk bijvoorbeeld aan het doorontwikkelen van de mobiel bankieren app, of het inzetten van data om klanten beter advies te geven of een aanvraag van een hypotheek vereenvoudigen. Door deze manier van werken is ING flexibeler geworden, hebben medewerkers alle ruimte voor eigen initiatief en kan sneller geïnnoveerd worden voor de 9 miljoen klanten.

Hierdoor verdwijnen functies, maar ontstaan ook nieuwe. Wie had vroeger bijvoorbeeld ooit gehoord van Customer Journey Experts? Zij zorgen er voor dat de wensen van de klant vertaald worden naar relevante producten en verbeterde dienstverlening.

En sinds twee jaar werken er meer IT-ers dan ooit bij ING. Bijvoorbeeld als gamedeveloper of data engineer. Door deze omslag is ook de cultuur bij ING veranderd. Het is informeler geworden.

Bas; “De werkomgeving draagt hier ook aan bij. De panden zijn ingericht met het doel; werken alsof je thuis bent. Maar vooral de collega’s maken de sfeer. Er werken zoveel verschillende mensen met hele diverse achtergronden. Dat maakt het leuk en interessant.

Je kunt hier echt het verschil maken doordat initiatief wordt beloond en je continue wordt gestimuleerd het beste uit jezelf te halen.” Divers maar toch hetzelfde.

“Welke studie je hebt gedaan maakt minder uit. Belangrijke eigenschappen zijn samenwerken, vindingrijk zijn en je uitspreken.”

Waar vroeger nog voornamelijk werd gekeken naar bijvoorbeeld studie achtergrond en cv worden nu persoonlijke eigenschappen steeds belangrijker. “Bijvoorbeeld dat je nieuwsgierig en leergierig bent, buiten de gebaande paden durft te gaan en uit je comfortzone durft te stappen.

Welke studie je hebt gedaan maakt minder uit. Andere belangrijke eigenschappen zijn samenwerken, vindingrijk zijn en je uitspreken. In ruil daarvoor krijg je alle kansen om je te ontwikkelen en de beste te worden in jouw vakgebied.'' aldus Bas.

Spreekt dit je aan? Kijk dan hier eens naar alle vacatures.

Squad, Tribe, PO-er? Wat?! Bekijk de video en in een paar minute weet je alles over agile werken bij ING.

Is dit echt een bank!?

 

Hackathon

ING organiseert jaarlijks een Hackathon. Een mega event waar 400 deelnemers 24 uur aaneengesloten werken aan innovatieve ideeën waarmee we bouwen aan de bank van de toekomst. Doe jij binnenkort ook mee? Bekijk de aftermovie!

Innovation Bootcamp

Innovatie en samenwerking. Daar draait het bij ING allemaal om. Met de Innovation Bootcamp worden ING-medewerkers uitgedaagd om samen met anderen slimme ideeën te bedenken en deze vervolgens in praktijk te brengen. De allerbeste ideeën krijgen uiteindelijk na een aantal selectierondes de kans om hun idee werkelijkheid te laten worden. Hieruit zijn bijvoorbeeld innovaties als een mobiele app ontstaan waarmee kinderen hun zakgeld kunnen beheren.

Denk je na over een traineeship?

ING geeft veelbelovende wo-afgestudeerden de kans om hun talent volop te benutten binnen het ING International Talent Programme (ITP). Tijdens het traineeship start je met een projectenjaar, waarbij je ook één van de projecten in het buitenland kan doen.

Daarna ga je aan de slag in een vaste functie, waarbij je drie jaar onderdeel blijft van ons ambitieuze talentenprogramma. Je geeft  jouw carrière helemaal zelf vorm. Maar je bent niet alleen. Je start in een traineeklas, waar je gezamenlijk het programma mee doorloopt. Je wordt onderdeel van een internationale jaargroep, van ruim 100 trainees.

Een waanzinnig netwerk, waar je de rest van je leven wat aan hebt. Daarnaast krijgt je een persoonlijke talent manager vanuit HR. Hij of zij helpt jou je ontwikkeling en carrière vorm te geven.

Wij zorgen voor een omgeving waarin jij de kans krijgt om je capaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen. We bieden je de faciliteiten die je nodig hebt om uit te blinken. Je krijgt de kans om een tijd in het buitenland te werken.

Je zult veel leren, veel zien en veel ontdekken. Over je vakgebied, over de bank en over de financiële dienstverlening en de toekomst van bankieren. Maar bovenal leer je heel veel over jezelf. Want jouw ontwikkeling staat centraal binnen ING’s traineeship. Ben je er klaar voor het beste uit jezelf te halen?

Alle ruimte voor jouw talent

ING biedt haar trainees veel, maar we verwachten ook veel van jou. Dat je zelf initiatief neemt en leergierig en ondernemend bent. Dat je je visie ontwikkelt en deelt. En we verwachten natuurlijk dat je resultaat levert. Als trainee bij ING kun en moet je het verschil maken. Als trainee speel je een cruciale rol in het waarmaken van onze klantbelofte.

Eén op één kennismaken

Wil jij ervaren hoe het leven van een trainee eruit ziet en een kijkje nemen op het ING kantoor? Meld je dan aan voor ‘Meet a trainee'. Wij koppelen jou, als ambitieuze student, aan trainees van een specifieke track naar interesse. Op deze manier kun jij vrijblijvend één op één kennismaken en alles te weten komen over de inhoud van het traineeship en de dagelijkse werkzaamheden.

Meer weten?

Wil je meer weten over een traineeship bij ING? Hoor wat onze trainees er zelf over zeggen! Of kijk op ING.

Ontmoet ons tijdens events

Wil je kennismaken met ING, onze sfeer proeven, kennis delen of jouw carrièremogelijkheden bespreken? Ontmoet ons tijdens events op universiteiten, conferenties, meet-ups en speciale lunches. Bekijk per event of deze jou aanspreekt, check de datum in jouw agenda en meld je aan!