Simone Hendriks - Trainee Hollands Kroon

“Ik zou nergens anders meer willen werken”

“Innovatie, lef, bevlogenheid, respect, vertrouwen en contact zijn de pijlers van onze organisatie”, vertelt Simone Hendriks. “En dat zie je terug in hoe de mensen hier met elkaar omgaan.”

“Een jaar geleden ben ik, met nog drie anderen, begonnen aan mijn traineeship. Tijdens onze eerste opdracht hebben wij gesproken met alle teams binnen de organisatie om te ontdekken wat in hun ogen verbeterpunten zijn. Zo leer je je collega’s goed kennen en je begrijpt ook gelijk dat het menselijke aspect het allerbelangrijkst is.”

“Ik word, net als de andere trainees, begeleid door een mentor. En als team hebben wij een coach gekregen die ons heeft geholpen om echt een team te worden. Dat betekent overigens niet dat je altijd in hetzelfde team werkt. Je krijgt juist de ruimte om overal binnen de organisatie te kijken wat jou het beste ligt. Ook heb je een eigen opleidingsbudget om workshops, cursussen en opleidingen te volgen die kunnen bijdragen aan jouw ontwikkeling. Heel bijzonder vind ik dat je echt helemaal vrij bent om je eigen weg te kiezen.”

“Als ik kijk naar hoe het hier gaat, denk ik ‘waarom werkt niet de hele wereld op deze manier’. Wij zijn zelfsturend en verantwoordelijk voor ons eigen werk. Je werktijd, je vrije dagen, je regelt alles onderling met je teamleden. En juist omdat je dat vertrouwen krijgt, doe je er alles aan om dat ook waard te zijn. Ik zou nergens anders meer willen werken.”


Stasja Olejniczak - Trainee Hollands Kroon

“Hier wordt buiten de kaders denken en buiten de lijntjes kleuren juist gewaardeerd.”

Stasja Olejniczak (29) heeft rechten gestudeerd. “Tijdens en na mijn studie werkte ik als juridisch medewerker bij een fantastisch leuk advocatenkantoor. Maar ik ontdekte al snel dat de advocatuur, waar alles strak is geregeld en een hiërarchische structuur heerst, niet mijn ding is. Stoppen met dat werk is de beste beslissing die ik ooit heb genomen.”

“Via een vriendin die mij vertelde over haar traineeship bij Hollands Kroon kwam ik hier terecht. Hier wordt buiten de kaders denken en buiten de lijntjes kleuren juist gewaardeerd. Je kunt hier echt jezelf zijn. Sterker nog, je moet hier jezelf zijn. Daarop wordt ook heel erg gelet tijdens de sollicitatieprocedure. Wat je in het verleden hebt gedaan, doet er niet zo toe. Wie je bent, dat is wat telt.

“Als trainee bij Hollands Kroon kom je terecht in een klein team: Het Team Trainees. Het eerste jaar heb je veel gezamenlijke opdrachten en als je een individuele opdracht hebt, zijn je teamleden je sparringpartners. Dan is het wel zo prettig als je qua persoonlijkheid een beetje bij elkaar past. Bij de selectie wordt juist daaraan veel aandacht besteed.”

“Natuurlijk heb ik mijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Maar dat betekent niet dat ik er alleen voor sta. Ik heb hier geleerd hoe belangrijk het is om te kunnen vertrouwen op je collega’s en dat je optimale resultaten alleen bereikt als je ook optimaal samenwerkt.”


Sybren van Dokkum -  Trainee Hollands Kroon

“Van meerwaarde zijn voor onze inwoners, dat is wat ik wil.”

“Een bedrijf heeft een simpel doel: winst maken. Een gemeente heeft als taak van meerwaarde zijn voor álle inwoners. Dat is pas echt een uitdaging.” Voor Sybren van Dokkum, 28 jaar en afgestudeerd in bestuurskunde en arbeidsrecht, is de keuze dan snel gemaakt. “Bij een gemeente kun je zoveel meer betekenen voor mensen.”

“Hier bij Hollands Kroon speelt enorm veel en als trainee maak je alles van heel dichtbij mee. Vandaag bijvoorbeeld begon ik met een teambespreking. Daarna was ik met een vormgever in overleg om een gids te maken over hoe de gemeente Hollands Kroon werkt. Ook ben ik bij een sessie met de directie geweest over hoe wij de toekomst zien en hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat wij een adaptieve organisatie zijn en blijven.

Tot slot hebben wij het gehad over hoe wij de inwoners kunnen bedanken voor de ideeën die ze ons hebben toegestuurd als antwoord op de vraag wat zij als de mooiste plekken van Hollands Kroon zien. Wij proberen altijd zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij nieuwe ontwikkelingen. Zij kennen onze gemeente immers als geen ander en komen met ideeën waar wij niet aan hebben gedacht. Wij doen het niet alleen voor maar ook echt met de inwoners.”

“De gemeente heeft maar een beperkt budget. Binnen dat budget proberen wij alles te doen wat mogelijk is om de inwoners beter van dienst te kunnen zijn. Er echt zijn voor mensen, dat is wat ik wil.”


Pierre Kas - Trainee Hollands Kroon

Bepaald niet stoffig!

“Het beeld dat ik had van gemeenten, ‘stoffig, bruine pakken, grijze haren’, blijkt volkomen anders dan de werkelijkheid”, weet de 25-jarige Pierre Kas inmiddels.

“Ik was op een beurs en kwam daar Hollands Kroon tegen. In eerste instantie dacht ik dat het een hippe start-up was. Maar het bleek een gemeente te zijn. Een gemeente die zich heel anders profileert en ook heel anders is dan ik gewend was. Dat blijkt onder meer uit de sollicitatieprocedure. Het sturen van een brief met cv was niet nodig. Iedereen die zich aanmeldde, werd uitgenodigd voor de eerste ronde: het samen met andere kandidaten, behandelen van een aantal casussen. Ook tijdens de tweede ronde kreeg ik praktijksituaties voorgelegd.”

“De derde ronde bleek een escaperoom te zijn. Iets wat ik fantastisch vind, maar waarin ik dramatisch slecht ben. Gelukkig gaat het er niet om hoe succesvol je bent in het oplossen van raadsels. Tijdens al die rondes word je beoordeeld op je karaktereigenschappen. Op papier kun je je mooier voordoen dan je bent. Maar in praktijksituaties kun je dat niet, of in ieder geval niet voortdurend.”

“Voordeel van zo’n intensieve sollicitatieprocedure, er waren in drie maanden tijd vier bijeenkomsten, is dat niet alleen de organisatie jou goed leert kennen. Jij ontdekt ook of de organisatie bij jou past. In mijn geval was en is er sprake van een prima match. Ik voel me hier echt op m’n plek.”