Gerrie Tempelman
productmanager SVO en mbo opleider voor de verssector

Wat houdt de verssector nu eigenlijk in? Grofweg gaat het om alle fases van voeding; van het maken of bewerken van versproducten totdat het bij de consument op het bord ligt. Denk aan het werk in fabrieken van het gebruiksklaar maken van vlees, groente, fruit, vis en brood, het verhandelen van deze producten in de groothandel en het bewerken en verkopen van producten in supermarkten en versspeciaalzaken. “Maar ook waar je snel iets kunt eten bij McDonald’s en Domino’s Pizza. Een heel breed palet waarvoor wij mensen opleiden. En gelukkig met nog volop perspectief op een baan”, zegt Gerie Tempelman, productmanager van SVO en mbo docent (niveau 1-4) voor de verssector.

 

Voldoende banen

“Elk jaar voeren we onderzoek uit waaruit blijkt dat voor deelnemers die bij ons een opleiding hebben gevolgd meer dan voldoende banen zijn. Deelnemers gaan één dag per week naar school en werken vier dagen bij een erkend leerbedrijf (BBL).Na het afronden van hun opleiding houden de meesten hun baan. Vooral in de detailhandel en de supermarkt maak je een goede kans op een baan met veel doorgroeimogelijkheden.” Tempelman roemt voeding als gunstige sector, omdat we altijd zullen eten en voeding een steeds belangrijkere plaats inneemt in ons dagelijks leven. “Een stabiele sector”.


Chris van der Leij
Docent SVO

Werk op elk niveau

Collega Chris van der Leij is docent bij SVO en zorgt dat de opleiding goed aansluit op de beroepspraktijk. “De docenten komen uit het werkveld en houden daar dagelijks voeling mee. Zo blijft de kennis actueel. Daarnaast sluit de opleiding goed aan op het werk in het leerbedrijf. Er is ook contact met een praktijkopleider. Een belangrijk deel is de beroepspraktijkvorming.” De verssector is volgens hem interessant om in te werken. “Je gaat met mensen om, bent creatief bezig en je werkt met je handen. Groot voordeel is dat er werk is op elk niveau.”