De beurs is een uitstekend platform voor werkzoekenden, stelt beursmanager Marieke Wijma. “De grote werkgevers zijn hier allemaal vertegenwoordigd. Op de beurs kun je meteen een praatje met de recruiters maken die de stands bemannen om jezelf positief te profileren of directe vragen stellen. Het is een flinke stap verder dan alleen een sollicitatiebrief sturen, en deze beurs biedt ook de mogelijkheid om meer te weten te komen over bijvoorbeeld de sfeer binnen een bedrijf. Deze beurs richt zich vooral op afstuderenden en starters op de arbeidsmarkt binnen verschillende branches.”

CV check en workshops

Een bezoek aan de beurs kan meer opleveren dan het in contact komen met een potentiële nieuwe werkgever. “Tijdens de beurs kunnen bezoekers hun CV kosteloos laten checken en workshops bijwonen, zoals onder andere ‘jezelf presenteren’, ‘solliciteren & social media’ en ‘the road to success’. We adviseren bezoekers zoveel mogelijk informatie te geven tijdens het online aanmelden voor de beurs en te zorgen voor een up-to-date CV. Het is handig om een aantal geprinte exemplaren mee te nemen voor geïnteresseerde werkgevers. Ook de gevoerde gesprekken zijn een ‘leerschool’. Door het vaker te doen, word je er beter in.” Voor sommigen kan het zelfs nog meer opleveren. “Een groep ‘high potentials’ uit het wetenschappelijk onderwijs met hoge cijfers heeft de mogelijkheid om direct een sollicitatiegesprek te voeren met werkgevers die belangstelling hebben getoond. Deze kandidaten zijn door een team van BestGraduates geselecteerd onder de beste studenten van een opleiding.”

Goede voorbereiding voor beter resultaat

Bezoekers halen het meeste uit deze beurs door zich goed voor te bereiden. Wijma vertelt hoe zij dat het beste kunnen doen. “Het is goed om je te verdiepen in de bedrijven waar je belangstelling voor hebt. Als je al wat meer weet, kun je gerichter vragen stellen om te bepalen of dit bedrijf bij jou zou passen en andersom. Tijdens een gesprek met een recruiter kun je de vragen stellen die je tijdens een sollicitatie- of telefoongesprek niet durft te stellen. Een representatieve uitstraling helpt om een goede indruk achter te laten.” Wijma stelt dat het zeker ook belangrijk is voor bezoekers om zich óók te laten verrassen door bedrijven waar men in eerste instantie geen of minder belangstelling voor heeft. “Door de uitwisseling van informatie komen daar soms verrassende resultaten uit”, zegt ze. “Het belangrijkste van deze beurs is gewoon lekker aan de slag gaan.”

Toegang tot de beurs, de workshops en branchecongressen is gratis na online aanmelding. Het workshopprogramma is gelinkt aan de branchecongressen. Aanwezige branches zijn onder andere: Accountancy, IT, Marketing en Sales, Farmacie, Maritiem, Offshore en Dredging, Bank en Verzekeringen, Techniek en Juridisch.